Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suresur wil afschaffing plastic zakken afdwingen

Suresur wil afschaffing plastic zakken afdwingen

09/07/2018 05:29 - Wilfred Leeuwin

Stichting Support Recycling Suriname wil dat de dunne plastic tasjes worden vervangen door duurzame boodschappentassen.

Stichting Support Recycling Suriname wil dat de dunne plastic tasjes worden vervangen door duurzame boodschappentassen. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De milieuorganisatie stichting Support Recycling Suriname (Suresur) wil dinsdag een petitie aan De Nationale Assemblee aanbieden voor verbod op het verstrekken van plastic zakken door winkeliers aan klanten. De vervuiling van het milieu met plastic afval neemt volgens Glenn Ramdjan van de milieuorganisatie schrikbarend toe, met gevaar voor mens en dier.

Meer dan tweehonderd miljoen van deze tasjes worden jaarlijks in Suriname gebruikt, zegt Ramdjan. "Ze komen al na vijf minuten terecht in het milieu. Slechts 5 procent wordt op een juiste manier verwerkt. De rest komt terecht in open rioleringen, vuilstortplaatsen en watergebieden."

De Verenigde Naties heeft oprgeroepen tot wereldwijde afschaffing van eenmalig gebruik van plastic tassen. In plaats daarvan zou men duurzame boodschappentassen of tasjes van dikker plastic kunnen gebruiken. In sommige landen is het gebruik al verboden. 

Suresur vindt niet dat er in Suriname rekening gehouden moet worden met de cultuur van het gebruik van plastic zakken, wanneer er sprake is van enorme schade voor het milieu en voor mens en dier. Men zal eraan moeten wennen om een boodschappentas mee te nemen of organisaties of de overheid moeten komen met een duurzamer product.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina