Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verkiezing jeugdambassadeurs mogelijk deze maand

Verkiezing jeugdambassadeurs mogelijk deze maand

09/07/2018 00:02 - Merredith Bruce

De Caricom-jeugdambassadeurs Eugenio Bruce en Samaidy Akima zijn in oktober 2015 gekozen. Er worden mogelijk deze maand nieuwe verkiezingen uitgeschreven.

De Caricom-jeugdambassadeurs Eugenio Bruce en Samaidy Akima zijn in oktober 2015 gekozen. Er worden mogelijk deze maand nieuwe verkiezingen uitgeschreven. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De verkiezingen voor nieuwe jeugdambassadeurs worden mogelijk deze maand gehouden. “Het heeft mijn aandacht. Ik kan nu geen datum aangeven, maar ik denk dat het ergens in juli moet worden. We zijn bezig met de voorbereidingen”, reageert minister van Sport- en Jeugdzaken Lalinie Gopal op een vraag van de Ware Tijd. Het gaat om verkiezingen voor Caricom- en sportjeugdambassadeurs en jeugd- ambassadeurs voor Verenigde Naties ontwikkelingsdoelen.

De sportambassadeurs zijn vorig jaar geïntroduceerd door toenmalig minister Joan Dogojo. Intussen is de zittingstermijn van de huidige jeugdambassadeurs ruim verstreken. Jeugdambassadeurs mogen namelijk maximaal twee jaar aanzitten. De ontwikkelingsdoelen-jeugdambassadeurs Walter Bouterse en Berryl Manhoef zijn in april 2015 gekozen en de Caricom- jeugdambassadeurs Eugenio Bruce en Samaidy Akima in oktober dat jaar.

Gopal heeft niet gezegd waaraan de vertraging te wijten is. De verkiezingen waren, naar is vernomen, voor medio april gepland, maar naar verluidt heeft de ministerswisseling in die periode gezorgd voor vertraging. Ook zou de beschikbaarheid van geld om de verkiezingen te organiseren, een rol hebben gespeeld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina