Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Geruchten over Hakrinbank gevaarlijk'

'Geruchten over Hakrinbank gevaarlijk'

10/07/2018 13:40 - Ivan Cairo

'Geruchten over Hakrinbank gevaarlijk'

Dit plaatje werd de afgelopen periode naar verschillende mensen gestuurd.  

PARAMARIBO - Geruchten over de reden waarom Jim Bousaid als directeur bij Hakrinbank vertrekt en oproepen dat cliënten massaal hun geld bij deze bank weghalen zijn “gevaarlijk”. Minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, tast in het duister of er mogelijk politieke motieven achter de geruchtencampagne zitten. “Ik weet het niet, maar het is een zeer gevaarlijke ontwikkeling om de financiële sector te destabiliseren”, reageert hij op vragen van de Ware Tijd hierover.

Nadat bekend werd dat Bousaid bij de bank gedwongen zou moeten vertrekken is langs digitale weg een oproep gelanceerd die hint op het massaal opzeggen van rekeningen bij deze bank. Hoefdraad zegt dat het vertrek van Bousaid in nauw overleg met hem is besproken en dat er geen vuiltje aan de lucht. Zijn pensionering is geen scenario om hem weg te krijgen. Bousaid moest al twee jaar geleden met pensioen maar de regering had besloten hem twee jaar langer aan te houden als directeur.

"We kunnen mensen niet eeuwig houden. Dit heeft niets te maken met een scenario tegen hem. Het is ernstig te betreuren dat de vreemdste en gevaarlijkste geruchten de ronde doen en dat mensen worden opgeroepen hun geld weg te halen bij deze bank. Dit komt ons financieel systeem niet ten goede", aldus minister Hoefdraad. In een persbericht weerspreekt het ministerie van Financiën een bericht in een medium die op basis van anonieme bronnen aangeeft dat Hoefdraad het ontslag van Bousaid heeft geëist.

Het ministerie stelt dat de directeurspost binnenkort openvalt en moet in de vacature volgens de statuten "deugdelijk en zonder oponthoud worden voorzien". De Raad van Commissarissen zal conform de statutaire voorschriften uit de twee andere directeuren een aanwijzen als algemeen-directeur. "Dit traject waar bij de heer Boussaid eind september met pensioen gaat is in overleg met hem afgesproken en wordt in alle gemoedelijkheid uitgevoerd", zegt het ministerie van Financiën.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina