Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hakrinbank krijgt nieuwe directeur

Hakrinbank krijgt nieuwe directeur

10/07/2018 10:51 - Ivan Cairo

Hakrinbank-directeur Jim Bousaid

Hakrinbank-directeur Jim Bousaid Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De dienstbetrekking van Jim Bousaid met de Hakrinbank wordt beëindigd. Het besluit daartoe is al genomen en wordt woensdag op de vergadering van aandeelhouders geëffectueerd. Per brief van 21 mei dit jaar werd de president-commissaris bij de Hakrinbank door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën geïnformeerd dat de dienstbetrekking met Bousaid wordt beëindigd. Hij verwijst daarbij naar een brief van februari 2017 waarin daar al op werd gezinspeeld

Aan president-commissaris Robbert van Trikt wordt aangegeven dat de Staat als grootaandeelhouder de beëindiging van het dienstverband onderschrijft. Hem wordt gevraagd de "uitdiensttreding" van Bousaid en zijn pensionering alsook overdracht van werkzaamheden als algemeen-directeur op een vlotte manier af te wikkelen. Desgevraagd bevestigt minister Hoefdraad tegenover de Ware Tijd het vertrek van Bousaid. Hij merkt op dat aan de vertrekkende directeur al eerder zou moeten zijn teruggetreden, maar zijn dienstbetrekking "was reeds met twee jaar verlengd".

De beëindiging van het dienstverband nu "heeft niets te maken met welke ontwikkeling dan ook in de financiële sector". Hoefdraad: "Pensioen is pensioen." Voorlopig komt de leiding in handen van de overige directieleden. In augustus vorig jaar maakte de bank bekend dat over het eerste halfjaar van 2017 een geconsolideerde winst vóór belastingen van SRD 29,2 miljoen was gerealiseerd, een stijging van 17,2 procent ten opzichte van de overeenkomstige periode van 2016. De toename werd veroorzaakt door de gestegen interest marge en verdiende provisies, alsook een beheerste kostenontwikkeling.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina