Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Natacha Blankendaal onderdirecteur op OWC

Hoepel eruit, Blankendaal erin als onderdirecteur OWC

10/07/2018 05:34 - Naomi Hoever

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Niet alleen op het ministerie van Sport- en Jeugdzaken worden personen vervangen. Ook bij Onderwijs, Wetenschap en Cultuur gaat de bezem erdoor. Minister Lilian Ferrier heeft Muriël Hoepel als onderdirecteur vervangen door Natacha Blankendaal die in een andere functie op het ministerie werkte. Bij Sport- en Jeugdzaken moest directeur Luciano Mentowikromo het veld ruimen; hij werd vervangen door Mitchell Kisoor. Blankendaal zat vorige week aan bij de persconferentie over het voortbestaan van het Instituut voor de Opleiding van Leraren. Ze werd door de minister aangekondigd als onderdirecteur van het ministerie.

Tegen de krant zegt Hoepel dat zij nog in functie is en thans op de afdeling administratieve diensten is geplaatst. Zij zegt één van de zeven onderdirecteuren van het ministerie te zijn. Hoepel is onder minister Robert Peneux aangesteld. Zij behoorde tot het 'dream team' van zeven vrouwen met wie Peneux het ministerie wilde leiden. Met dit team wilde hij honderd doelen halen in vijf jaar. "Deze hoepel is rond maar kan soms ook vierkant zijn", zei Hoepel tegen de ambtenaren bij haar aanstelling. Ferrier heeft Peneux in april opgevolgd. Hij had in december 2017 zijn ontslag aan de president aangeboden.

De bewindsvrouw stelt het kind centraal. "Hun ontwikkeling is erg belangrijk. Er zijn mogelijkheden om het jonge kind te vormen tot sterke Surinamers", zei ze bij haar aantreden. Ferier wil meer aandacht voor kinderen in gebieden waar ze minder gestimuleerd worden. "De mensen die me kennen hebben dat al begrepen. Maar we gaan het samen doen." Ze zei ook resultaatgericht te werken en riep haar medewerkers op verantwoordelijkheid te nemen en hun eigen prestaties kritisch te volgen. De minister zei voorstander te zijn van regelmatig overleg zodat zij erachter kan komen waarom sommige doelen niet gehaald worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina