Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Juve wil Europa veroveren met Ronaldo

Juve wil Europa veroveren met Ronaldo

10/07/2018 15:21

Juve wil Europa veroveren met Ronaldo

 

TURIJN - In Italië staat Juventus al jarenlang op eenzame hoogte, maar in Europa wil het steeds maar niet lukken voor de 'Oude Dame'. Met Cristiano Ronaldo denkt de Serie A-club de ontbrekende schakel binnengehaald te hebben voor Europees succes.

Na de winst in 1996 van de Champions League volgden vijf verloren finales in het belangrijkste Europese bekertoernooi, waarvan twee in de afgelopen vier jaar. In het streven om eindelijk weer eens de beste club van Europa te worden, heeft Juventus nu de man binnengehaald die Real Madrid drie keer op rij naar de eindzege in de Champions League leidde.

De spectaculaire transfer van Cristiano Ronaldo moet de Italiaanse topclub het laatste zetje geven. De Portugees is met 120 doelpunten de topscorer aller tijden van de Champions League. De 33-jarige aanvaller heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een sluipmoordenaar. De vijfvoudig wereldvoetballer waagt zich zelden meer aan lange en energieverslindende dribbels, maar hij kiest zijn momenten uit.

Juventus is al zeven jaar op rij de kampioen van Italië en veroverde in de afgelopen vier seizoenen zelfs de 'dubbel'. Voorzitter Andrea Agnelli, uit de beroemde Agnelli-familie die Fiat heeft opgericht, smacht naar Europees succes. Na verloren finales in 2015 (tegen FC Barcelona) en 2017 (tegen Real Madrid, mede door twee doelpunten van Ronaldo) denkt Agnelli de ontbrekende schakel te hebben binnengehaald. Want Ronaldo is een garantie voor doelpunten én succes. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina