Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Adron-personeel heeft vakbond

Merendeel Adron-personeel kiest voor vakbond

10/07/2018 07:03 - Beta Debidien

Het bestuur van de Adron Werknemersorganisatie.

Het bestuur van de Adron Werknemersorganisatie. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - Bij het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum Nickerie (Adron) hebben 45 van de 75 medewerkers zich georganiseerd in de Adron Werknemersorganisatie (AWO). Een aantal werknemers kijkt nog de kat uit de boom. Eerdere pogingen om een vakbond op te richten zijn steeds mislukt. Het voltallige AWO-bestuur heeft maandag gesproken met Adrondirecteur Narin Gayadien en het bestuur van de Stichting Nationaal Rijstonderzoeks Instituut.

Dayanand Dwarka leidt de nieuwe vakbond. "We hebben afspraken gemaakt over het functioneren van de bond en de verhouding tussen werkgever en de werknemersorganisatie. Ook hebben wij benadrukt voorstander te zijn van overleg om alle problemen die er zullen zijn te kunnen oplossen." Hij noemt Adron een zeer belangrijke schakel in de  rijstsector en benadrukt de noodzaak van onderzoek.

"Het moet een continu proces zijn zodat de rijstsector in Suriname goed kan worden ontwikkeld", zegt Dwarka. De vakbond wil door goed overleg met de leiding helpen daadwerkelijk inhoud te geven aan de doelstellingen van dit instituut. "Wij zijn bereid en in staat om medeverantwoordelijkheid te dragen. De vakbond is er primair ter verbetering van de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers. Daarbij zal er een heleboel werk te verzetten zijn", zegt Dwarka.

Een heet hangijzer op dit moment is de voortdurende late uitbetaling van de lonen. "Dit is de eerste stap die wij als vakbond hebben gezet om na te gaan hoe wij gaan samenwerken om de problemen ten aanzien van de uitbetaling van de lonen op te lossen." Het bondsbestuur, dat zeven man telt, heeft intussen bij de autoriteiten de documenten ingediend voor rechtspersoonlijkheid van de bond.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen