Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Thaise voetballers en hun coach gered

Thaise voetballers en hun coach gered

10/07/2018 09:26

Thais voetballes en hun coach gered

Foto: AFP  

CHIANG RAI - Duikers zijn erin geslaagd alle twaalf Thaise jongens en hun trainer te redden die op 23 juni in een Thaise grot waren gestrand. De grote reddingsoperatie is op dinsdag afgerond en heeft in totaal drie dagen geduurd. Vorige week maandag werd het team door duikers na negen dagen levend gevonden. Drie duikers en een arts zitten al enkele dagen in de grot om hulp te bieden aan de jongens. Zij komen er waarschijnlijk later op dinsdag uit.

De geredde jongens en de trainer zijn met een ambulance en een helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in de buurt. Alle eerder geredde jongens hebben mogelijk infecties opgelopen. Ze zitten in quarantaine. De mogelijke infecties kwamen naar voren tijdens een uitgebreid onderzoek dat in het ziekenhuis is uitgevoerd. Enkelen hebben een lage temperatuur en twee jongens hebben een kleine longontsteking opgelopen.

De jongens moesten bij het verlaten van de grot een zonnebril dragen, omdat hun ogen niet meer gewend waren aan de zon. De jongens zouden wel gewoon kunnen rondlopen en hebben geen problemen meer met hun zicht.

Ze moeten minimaal een week ter observatie in het ziekenhuis blijven. De jongens die zondag zijn gered, hebben hun families gezien. Er zat wel een glazen muur tussen hen in. De geredde jongens willen graag weer gewone maaltijden eten, maar dat mag nog niet. Voorlopig eten ze makkelijk verteerbaar eten.

De jongens bleken zich in leven te hebben gehouden door water te drinken dat van de stalactieten droop. De omstandigheden in de grot waren relatief goed; er was genoeg zuurstof en de temperatuur lag tussen de 20 en 25 graden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina