Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte mishandeld in arrestantenbusje

Vermeend lid pedofielenbende mishandeld in arrestantenbusje

10/07/2018 13:03 - Van onze redactie

Verdacht lid pedofielenbende mishandeld in arrestantenbusje

 

PARAMARIBO - Fedor B. die sinds begin 2017 samen met zes andere mannen vastzit op verdenking van deelname aan een pedofielenbende, is maandagochtend opnieuw mishandeld door een andere arrestant. Hij kreeg op weg naar het gerechtsgebouw in het arrestantenbusje enkele vuistslagen in het gezicht. “Ik heb niet gezien wie mij heeft geslagen, maar dit is niet de eerste keer”, jammerde B. tegenover rechter Cynthia Valstein-Montnor en officier van justitie Astrid Niamat.

Het is niet duidelijk waarom deze verdachte mishandeld wordt. De rechter stelde meteen een kort onderzoek in. Twee agenten die de leiding hadden zijn ter verantwoording geroepen door Valstein-Montnor. De agent die in de arrestantenbus zat, legde uit dat hij plotseling gestommel hoorde achterin. Volgens hem ontkende de dader in eerste instantie, maar gaf hij kort daarna wel toe. "Ik weet niet waarom hij deze verdachte heeft geslagen." 

De rechter heeft eerder al verzocht om Fedor B. apart te vervoeren. Dat blijkt niet mogelijk, omdat de verdachten voorlopig alleen in kleine bussen worden vervoerd. Volgens de politieman is er momenteel geen andere mogelijkheid. "Dit verzoek is al eerder gedaan, maar ik vraag nu dringend dat deze verdachte apart wordt vervoerd. Want dit is wel erg", benadrukte de rechter. Advocaat Robby Denz, die Fedor B. juridisch bijstaat, liet weten dat zijn cliënt aangifte zal doen van de mishandelingen. 

Fedor B. kijkt aan tegen een gevangenisstraf van drie jaar. Hij zou volgens het onderzoek actief hebben meegewerkt aan misbruik van een minderjarige jongen in het laatste kwartaal van 2016. Het slachtoffer was toen vijftien jaar. Hij is ook met hiv besmet door één van de vrienden van Fedor B., een medeverdachte in deze zaak. De verdere behandeling van de zaak is op 13 augustus.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina