Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Evita Leter net geen eerste bij Speedo Sectionals

Evita Leter mist eerste plaats tijdens Speedo Sectionals

11/07/2018 03:48 - Terence Oosterwolde

Evita Leter mist eerste plaats tijdens Speedo Sectionals

Evita Leter schoot op de 50 meter schoolslag 0,04 seconden te kort voor de eerste plek. Foto: FGCU  

PARAMARIBO - Evita Leter heeft drie dagen na haar 23ste jaardag nog net naast de eerste plaats gegrepen. Ze werd zondag tijdens de Speedo Sectionals tweede op de 50 meter schoolslag. Het verschil met de winnares was slechts 0,04 seconden.

De Olympian en meervoudig Surinaamse zwemster van het jaar, die uitkwam voor de Metro Aquatic Club of Miami (MAC-M), tikte in het Stephen O'Connor Center Natatorium in Gainesville, Florida aan in 33,39 seconden. Alleen winnares Nicole Hunnewell van Golden Panther Aquatics (GPA) was net iets sneller: 33,35 seconden. In de series was de volgorde hetzelfde: Hunnewell eerste in 33,53, gevolgd door Leter in 34,09. East Coast Aquatic's Ryan Flynn werd derde in de finale in 34,63.

Zaterdag werd de 100 meter schoolslag gezwommen. In de series kwam Leter tot een tijd van 1:16,11. Daarmee werd ze twaalfde en moest ze in de B-finale uitkomen. De Surinaamse tikte in de kleine finale als tweede aan in 1:14,68, achter winnares Emily Merton (1:14,03). Met deze tijden zouden ze in de A-finale tweede en derde geworden zijn. De 21-jarige Hunnewell pakte ook op deze afstand de titel door aan te tikken in 1:13,94. Op dit onderdeel verschenen 77 zwemsters aan de start.

Leter vormde met de vijftienjarige Anelis Roque, de 25-jarige Alexandra Paz en Stephanie Hernandez (19) het estafetteteam van MAC-M. Vrijdag werden ze twaalfde op de 4x50 meter vrije slag in 1:52,59. Gator Swim Club (GSC) werd winnaar in 1:45,30. Op de 4x50 meter wisselslag werd MAC-M vierde in 2:00,50, terwijl GSC opnieuw het snelst was: 1:56,34. Leter had zondag pech; ze dook net iets te vroeg het bad in, waardoor haar team werd gediskwalificeerd op de 4x100 meter wisselslag.

Slotnummer van de Surinaamse was maandag de 4x100 meter vrije slag. In tegenstelling tot de voorgaande drie nummers toen ze steeds tweede zwemster was, startte ze deze keer als derde achter Hernandez en Paz, terwijl Roque afsloot. Het team werd negende in 4:08,36. GSC won het nummer in 3:54,62. Leter, die na vier jaar de Florida Gold Coast University met haar major in Finance verliet, kwam vorig jaar via het Surinaams Olympisch Comité in aanmerking voor een Olympic Scholarship, waardoor ze zich kan voorbereiden op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, Japan.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina