Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Poema doodt tweejarige peuter

Poema doodt tweejarige peuter

11/07/2018 04:53 - Lloyd Djendje

Poema doodt tweejarige peuter

Foto: dWT Archief  

ATJONI - De tweejarige Melino Gadden is maandagmiddag overleden nadat hij was aangevallen door een poema. Melino was met zijn moeder en drie andere kinderen naar een kostgrondje, op zo’n twintig vaarminuten van het dorp Bethel waar ze wonen. Op een gegeven moment was de moeder bezig pepers te plukken toen zij haar zoontje hoorde gillen. Ze rende op het gegil af en zag een poema, in de volksmond ‘redi tigri’ genoemd, het bos in rennen.

Ze trof haar zoontje met verschillende hoofdwonden en badend in het bloed aan. De moeder aarzelde geen moment en bracht het jongetje direct per boot naar de polikliniek van de Medische Zending te Pusugrunu, waar ze rond half zes in de middag arriveerde. Maar het was te laat. Een half uur later overleed de peuter aan zijn verwondingen.

Rino Dinge, Gezondheidszorg Assistent (GzA) van de Medische Zending die het slachtoffer behandelde, is aangeslagen door het tragische incident. "Melino ademde nog toen hij werd binnengedragen in de polikliniek. Maar alles wat ik deed om de jongen te redden, mocht niet baten. Het belangrijkste zou het inbrengen van een infuus moeten zijn maar ik vond geen enkel bloedvat om de naald in te prikken. Er druppelde geen bloed meer uit wonden", aldus Dinge.

"U ziet hierdoor hoe belangrijk een poli is voor de gemeenschappen in het binnenland", zegt Dinge, die graag het leven van het kind had willen redden. Volgens hem is de GzA goed opgeleid om in dergelijke gevallen medische basisingrepen te kunnen doen en staat in contact met de aangewezen arts voor het gebied. Bij vele andere ongelukken waarmee men op de poli's komt, is door die medische hulp het leven van veel mensen gespaard. Het lichaam van Melino is inmiddels afgestaan aan de familie. De politie onderzoekt de zaak verder.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen