Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sozavo start programma positief ouderschap

Sozavo start met 'positive parenting program'

11/07/2018 21:43

Medewerkers van Sozavo en het ministerie van Justitie en Politie  tijdens de training ‘Developing a Positive Parenting Program’.

Medewerkers van Sozavo en het ministerie van Justitie en Politie tijdens de training ‘Developing a Positive Parenting Program’. Foto: NII  

PARAMARIBO - Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft dinsdag het startsein gegeven voor het ‘Developing a Positive Parenting Program’. Het doel van het project is om de medewerkers beter in staat te stellen probleemgezinnen te begeleiden en ouders tools te geven voor het opvoeden van hun kind. Dit meldt het NII woensdag in een persbericht.

Vijfentwintig medewerkers van Sozavo en het ministerie van Justitie en Politie hebben in Nickerie deelgenomen aan een training. Zij hebben hun skills kunnen aanscherpen tijdens de onderdelen gesprekstechnieken, oplossingsgericht coachen en conflicthantering.

"Wij hebben gemerkt dat steeds meer ouders hun kinderen opgeven voor opvang bij instellingen", zegt Anita Forst, onderdirecteur Algemeen Maatschappelijke Zorg van Sozavo. Ouders melden hun kinderen aan om verschillende redenen. Zo kan een kind gedragsproblemen hebben, of hebben de ouders het financieel moeilijk.

"Ouders zitten muurvast en hebben vaak meer ondersteuning nodig dan slechts het financiële. Op grond hiervan heeft het ministerie gemeend om in samenwerking met het Unicef, het Positive Parenting Program te ontwikkelen", geeft de onderdirecteur aan. Zij zegt dat er los van de verschillende trainingsmomenten, ook een mediacampagne gepland is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina