Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Studenten bedenken modellen avondopleidingen

Studenten bedenken modellen voor heropstart avondopleidingen Adek

11/07/2018 08:31 - Merredith Bruce

Op Bergendal bespraken studenten modellen voor de hervatting van universitaire avondopleidingen. De Vereniging voor Minder Draagkrachtige Studenten hield er intakegesprekken met studenten die in aanmerking willen komen voor een perceel.

Op Bergendal bespraken studenten modellen voor de hervatting van universitaire avondopleidingen. De Vereniging voor Minder Draagkrachtige Studenten hield er intakegesprekken met studenten die in aanmerking willen komen voor een perceel. Foto: VMSS  

PARAMARIBO - Studenten hebben modellen bedacht voor de herinvoering van avondopleidingen op de universiteit. Zij stellen voor dat de overheid geld vrijmaakt voor de betaling van de extra docenten die aangetrokken zullen worden. Als mogelijke locatie voor de colleges noemen zij lokalen van het IOL, die in de avonduren vrij staan, of in de lokalen van Havo 3, aan de overkant van de universiteit.

De groep heeft ook nagedacht over het veiligheidsaspect en stelt voor om extra manschappen voor de bewaking in te zetten. De modellen zijn bedacht door leden van de jongerenorganisatie Ispeak, van wie het initiatief voor de herinvoering van de avondopleidingen komt, en de Vereniging voor Minder Draagkrachtige Studenten (VMSS).

Voorzitter Paul Van Dun van VMSS zegt dat de studenten beseffen dat het land in een financieel-economische crisis zit. Ze zijn echter de mening toegedaan dat onderwijs extra aandacht en investering verdient. "We kunnen alvast met een kleine groep beginnen en geleidelijk aan, naar gelang de behoefte, uitbreiden. Die behoefte is er."

De organisaties willen de modellen vóór oktober overhandigen aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit weekend bespraken negentig studenten in Bergendal de hervatting van de avondopleidingen. Daarnaast voerde de VMSS intakegesprekken, in verband met de selectie van studenten die in aanmerking komen voor een bouwperceel. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina