Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Succes op WK goed voor economische groei'

'Succes op WK goed voor economische groei'

11/07/2018 17:39

Bruno le Maire, de Franse minister van Financiën en Economie

Bruno le Maire, de Franse minister van Financiën en Economie Foto: AFP  

PARIJS - De overwinningen van het Franse voetbalelftal, dat dinsdag de finale van het WK behaalde, zullen positief zijn voor de economie van het land. Dat zei Bruno le Maire, de Franse minister van Financiën en Economie, woensdag tegen de zender France 2, zonder specifieke details te noemen.

De bewindsman verwacht vooral dat de Franse economie zal profiteren van een groeiend consumentenvertrouwen door het succes op het WK in Rusland. De Franse economie zou een stimulans goed kunnen gebruiken. Sommige indicatoren laten zien dat de economische groei in de derde economie van Europa vertraagt. De Franse overheid gaat uit van 2 procent economische groei in 2018.

Succes op een WK zien economen vaak terug in de bestedingen van consumenten. Bij de laatste WK-deelname van het Nederlands elftal in 2014 berekende ING dat Nederlanders bijvoorbeeld zo'n 70 miljoen euro zouden uitgeven aan fanartikelen. In het Verenigd Koninkrijk zien winkeliers nu dat consumenten meer besteden aan bier, barbecues en grote televisies. Toch is de gehele omzetgroei in de detailhandel volgens de brancheorganisatie gedaald. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina