Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Medewerkers ABS willen verhoging in augustus

Medewerkers ABS willen verhoging in augustus ontvangen

12/07/2018 18:56 - Gilliamo Orban

Medewerkers ABS willen verhoging in augustus ontvangen

 

PARAMARIBO - Het personeel van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) wil dat hun loonsverhoging eind augustus wordt uitbetaald. De bond bij ABS is onlangs akkoord gegaan met een salarisverhoging van 15 procent. “We krijgen eind juli vakantiegeld en als we die verhoging daarbij opgeteld krijgen, gaat er veel belasting afgetrokken worden”, redeneert bondsbestuurslid Monique Elburg. De verhoging moet volgens haar met terugwerkende kracht uitbetaald worden, vanaf 1 januari 2018.

Het personeel wilde graag een verhoging van 25 procent en heeft eerder een bod van 4 procent afgewezen. Uiteindelijk is het wel akkoord gegaan met 15 procent loonsverhoging. "Liever iets dan niets. We hebben lang gestreden voor een beter bod", zegt Elburg. Dinsdag hebben de medewerkers het werk hervat, nadat ze meer dan twee maanden hebben gestaakt. Het gros van het personeel werkte vrijwel niet, aangezien het van zeven tot tien uur 's morgens in sitdown-actie was en daarna naar huis ging.

Door deze staking die op 20 april begon, komt de productie van het jaarlijkse prijsindexcijfer in gevaar, zei ABS-directeur Iwan Sno eerder tegen de krant. "Het gevolg is dat we een jaarlijks prijsindexcijfer kunnen krijgen van tien maanden", stelde Sno. Dit terwijl de index belangrijk is om beleid te maken. De vakbond heeft eerder geweigerd dispensatie te geven om de maandelijkse prijsindex te kunnen produceren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina