Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie en leger rekenen af met chaos in Albina

Politie en leger rekenen af met chaos in Albina

12/07/2018 14:29 - Wilfred Leeuwin

Politie en Leger rekenen af met chaos in Albina

 

PARAMARIBO - Een eenheid van het Regio Bijstand Team en manschappen van het Nationaal Leger zijn in Albina aanwezig om ervoor te zorgen dat er geen verdere calamiteiten plaatsvinden. Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie informeerde vandaag het parlement dat de rust inmiddels is teruggekeerd.

Er dreigde een chaotische situatie te ontstaan in het grensstadje nadat een bootsman die een Chinese winkelier wilde beroven om het leven is gekomen. Op een gegeven moment ontstonden er rellen; Chinese winkels in Albina werden bestormd en met stenen bekogeld. 

Getrouw informeerde het parlement dat de bootsman zou zijn benaderd door de winkelier om hem naar Frans Guyana te brengen. Ongeveer in het midden van de Marowijnerivier zou de bootsman de winkelier hebben aangevallen om hem te beroven. Er ontstond een worsteling. Op een gegeven moment kwam de bootsman uit de boot te vallen. Hij kwam ongelukkig terecht in de rivier en verdronk.

Het verhaal deed de ronde dat de Chinese winkelier de bootsman zou hebben doodgeschoten met een vuistvuurwapen. Dit zorgde voor enkele uren voor onrust in Albina. Getrouw zegt dat het lijk vanmorgen is geborgen en er meteen onderzoek is gedaan naar de doodsoorzaak van de bootsman. Obductie heeft uitgewezen dat er van een schotwond geen sprake is.

De doodsoorzaak is verdrinking. De bootsman zou zijn hoofd hebben verwond toen hij in de rivier viel. De bewindsman zegt dat intussen de eenheden ervoor gezorgd hebben dat de rust is weergekeerd. Vernomen wordt dat tenminste een persoon die amok maakte en winkels bekogelde door de politie is aangehouden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina