Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boothouders Moengo willen tariefverhoging

Boothouders Moengo willen tariefverhoging

16/07/2018 16:07 - Ivan Cairo

Boothouders Moengo willen tariefverhoging

 

PARAMARIBO - Bootexploitanten in het Moengogebied in Marowijne menen dat zij ook aanspraak maken op een tariefverhoging zoals die aan bushouders is gegeven. Maar gesprekken met directeur Guno Robertson van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) hebben niets opgeleverd. Ook de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) waar ze lid van zijn, kan niets voor ze doen.

Enkele exploitanten hebben het gevoel dat er met twee maten wordt gemeten. Wat hen ook dwarszit, is dat de reguliere betalingen nietregelmatig plaatsvinden waardoor er een betalingsachterstand van twee maanden is ontstaan. Geen aanspraak De transporteurs beroepen zich op afspraken die de regering heeft gemaakt met de OBS over tariefaanpassing. De belangenorganisatie had een tariefverhoging van 40 procent geëist maar de regering heeft aangegeven momenteel slechts 25 procent te kunnen betalen, wat intussen met terugwerkende kracht gebeurt.

Volgens vervoerders Mireille Pinas en Harry Anini maken zij en de collega's die trajecten van de omliggende dorpen naar Moengo onderhouden ook aanspraak op de verhoging. Maar, stellen ze: "Ons is voorgehouden dat we geen aanspraak maken op de verhoging en de 'twk' krijgen we dus ook niet." Anini heeft een boot op hettraject Dang Tapu-Moengo en Pinas onderhoudt de dienst Pikin Santi-Moengo. Pinas en Anini kregen hun contract in 2015. Brandstofprijs dodelijk "De exploitatiekosten zijn gestegen en in feite houden we niets over om onze gezinnen te onderhouden. Eigenlijk draaien we bijna op verlies", zegt Pinas.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina