Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volksmuziekschool verhuist naar kinderrijke omgeving

Volksmuziekschool verhuist naar kinderrijke omgeving

16/07/2018 21:56 - Audry Wajwakana

Volksmuziekschool verhuist naar kinderrijke omgeving

 

PARAMARIBO - De Nationale Volksmuziekschool (NVMS), verhuist van het bisdom aan de Henck Arronstraat naar het gebouw van Stichting Prasoro aan de Kinderdorpstraat. Behalve kinderrijk is de omgeving ook veel rustiger dan de huidige. De school start na de grote vakantie in het gebouw van de stichting dat in de buurt ligt van het vliegveld te Zorg en Hoop.

Omdat de lessen in de late middag- en avonduren worden verzorgd, zal de school geen last hebben van opstijgende vliegtuigen omdat die veelal in de ochtend opstijgen. Na twaalf en een half jaar moet de school verhuizen, omdat zij de huurgelden aan het bisdom niet meer kan betalen. De NVMS kreeg wel toestemming van het bisdom om tot eind van dit schooljaar lessen te verzorgen.

Vanwege de slechte economische situatie in het land kwam de school net als andere organisaties in financiële problemen. Behalve de stopzetting van de overheidssubsidie vanaf eind 2016, nam het aantal cursisten ook sterk af. Van de ruim negenhonderd cursisten heeft de school nu ongeveer vierhonderd over.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen