Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trainers niet blij met Gorré als bondscoach

Trainers niet blij met Gorré als bondscoach

17/07/2018 11:29 - Marinio Balsemhof

Dean Gorré.

Dean Gorré. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De Vereniging van Voetbaloefenmeesters (VVOS) in Suriname is niet blij met de keuze voor Dean Gorré als bondscoach van Suriname. Bij een eerdere aanstelling zou Gorré enkele zaken hebben gedaan die de lokale coaches nog steeds zwaar op de maag liggen. Ook wijst VVOS-voorzitter Winston Morman erop dat, hoewel de SVB kosten noch moeite spaarde om de bondscoach zijn werk te laten doen, Suriname toen al in de eerste ronde van de kwalificatieserie werd uitgeschakeld.

De VVOS-voorzitter zegt dat de vereniging vooralsnog geen bemoeienis heeft in de aanstelling van een bondscoach door de SVB, maar dat zij in belang van het Surinaams voetbal wel haar bezorgdheid mag uiten. "Dit is puur in het belang van het Surinaams voetbal", zegt hij. "Wij hebben een paar jaar geleden al meegemaakt met hoeveel bombarie en tamtam de huidige bondscoach werd binnengehaald." Morman stelt dat het gewenste resultaat uitbleef, terwijl onder de Surinaamse coaches in de meeste gevallen wel de tweede ronde werd bereikt.

Gorré was niet respectvol naar de Surinaamse trainers, vindt Morman. De manier waarop de bondscoach Surinaamse trainers heeft geschoffeerd, zit hen ontzettend dwars. Toen Gorré tijdens een vraaggesprek op de radio zei dat hij ter ondersteuning graag een team uit Nederland om zich heen wil hebben, voelden zij zich opnieuw gepasseerd. "De vraag rijst dan of de Surinaamse coaches zo slecht zijn. Zijn wij de successen onder interim-bondscoach Gödeken al vergeten?"

Hij wijst erop dat "Suriname en het Caribisch gebied hebben mogen genieten van een ander type voetbal dat onder hem is geïntroduceerd. Een ieder was verrast en laaiend enthousiast met de prestaties en het spel op dat moment en het is jammer dat het niet is voortgezet. Er was daar al een heel goede basis gelegd voor een andere speelstijl qua ons voetbal en nu staan wij weer bij het begin."

De VVOS-voorzitter benadrukt dat er voor Natio een cruciale periode voor de deur staat. Daarbij is kwalificatie binnen de Concacaf voor wat betreft de positionering en de nieuwe rangschikking erg belangrijk. Suriname zit in groep B en er moet hard worden gewerkt om te promoveren naar groep A of om zich minstens in B te handhaven.

"Wij moeten hard werken als natie om te promoveren naar groep A om in aanmerking te komen voor het spelen van de Gold Cup, want van de twaalf landen zijn er al zes geplaatst." Morman zegt dat de Surinaamse coaches hadden verwacht dat zij de SVB hen in de gelegenheid zou stellen om samen tot een stappenplan te komen. Tot nu toe zijn echter geen stappen daartoe gezet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina