Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Grootscheepse doorlichting zorginstellingen

Grootscheepse doorlichting zorginstellingen

20/07/2018 08:51 - Wilfred Leeuwin

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft donderdag in De Natiuonale Assemblee geen fraai beeld geschetst van de werkelijke situatie bij de gezondheid instellingen. Er komt dan ook een complete doorlichting die begint bij de Regionale Gezondheidsdienst.

Het is vooral het omgaan met financiële middelen die Elias typeert als "behoorlijk veel en zeer zorgelijk ." Dit bleek donderdag bij de beantwoording van vragen van parlementsleden over de volksgezondheid. "Wij hoeven de resultaten van deze doorlichting eigenlijk niet af te wachten, want we weten nu al wat is vastgesteld", zei de minister. Onnodige hospitalisaties, dubbele verrichtingen, een oneigenlijk vergoedingen systeem. Het is echter niet alleen een financiële wanorde, maar ook een dis balance tussen vraag en aanbod van de zorg.

"We zijn geen dief van onze eigen portemonnee dus gaan we de zaak controleren", zei Elias. In samenspraak met het ministerie van Financiën is een doorlichtingstraject gestart. Alle zes ziekenhuizen in het land en andere gezondheid instellingen moeten een volledige verantwoording geven. Het gaat om de financiële positie, schulden, bankafschriften te beginnen bij december 2017 en een overzicht van projecten die al zijn uitbesteed in de afgelopen drie jaar. Verder moeten worden overgelegd geplande projecten voor dit jaar, een volledig overzicht van het inkoopbeleid en de financiële bewaking daarvan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina