Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regering Curaçao veroordeelt uitspraken Blok

Regering Curaçao veroordeelt uitspraken Blok

20/07/2018 03:03

Regering Curaçao veroordeelt uitspraken Blok

Foto: Jairobernal.com  

WILLEMSTAD - De regering van Curaçao heeft donderdag de uitspraken van minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken ''ten zeerste'' veroordeeld. Blok zei vorige week dinsdag tijdens een besloten bijeenkomst dat hij geen vreedzame multiculturele samenleving kent.

Volgens Blok zou het genetisch bepaald zijn dat verschillende groepen niet met elkaar kunnen samenleven. Ook noemde hij Suriname een "failed state".  Minister-president van Curaçao, Eugene Rhuggenaath stelt dat Blok in het buitenland niet alleen Nederland vertegenwoordigt. Maar met Curaçao, Aruba en Sint-Maarten ''ook drie multi-etnische, multireligieuze en multiculturele landen in het Koninkrijk''.

Hij noemt de uitdrukkingen van Blok niet representatief voor de realiteit in het Caribisch deel van het Koninkrijk. ''Als Curaçao zijn wij trots op het feit dat wij een samenleving zijn bestaande uit mensen afkomstig uit alle delen van de wereld, die naast elkaar leven in vrede en harmonie, ondanks de verschillende etnische en religieuze achtergronden.'' Blok stuurde woensdag een brief naar de Tweede Kamer waarin hij ingaat op de uitspraken die hij heeft gemaakt. De drie linke oppositiepartijen GroenLinks, SP en PvdA nemen hier geen genoegen mee. Zij hebben een deel van de Kamer teruggeroepen van reces. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina