Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Plasticgolf overspoelt Dominicaanse Republiek

Enorme hoeveelheid plastic spoelt aan in Dominicaanse Republiek

22/07/2018 09:22

Enorme hoeveelheid plastic spoelt aan in Dominicaanse Republiek

Foto: YouTube  

SANTO DOMINGO - Bij de Dominicaanse Republiek is de afgelopen dagen meer dan zestig ton plastic aangespoeld. Een groep van ongeveer vijfhonderd mensen is aan de slag om de kust afvalvrij te krijgen.

Plastic kan niet worden afgebroken. Het valt uit elkaar in steeds kleinere stukjes, die in het milieu blijven. Volgens het Wereldnatuurfonds komt er per jaar meer dan 5 miljoen ton plastic afval in zee terecht. Dit kost elk jaar miljoenen dieren het leven: vissen, vogels, schildpadden, zeehonden, walvissen en dolfijnen.

Jaarlijks wordt er 260 miljoen ton nieuw plastic gemaakt, dat is 100 kilo per persoon in ontwikkelde landen en 20 kilo in minder ontwikkelde landen. Volgens de Plastic Soup Foundation wordt van al het plastic dat we dagelijks gebruiken 50 procent binnen 20 minuten weggegooid. In 2017 is er sinds 1950 8,3 miljard ton plastic geproduceerd. Naar schatting zal dit in 2050 oplopen tot 34 miljard ton plastic. AD.nl


Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina