Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Leiding jeugdparlement krabbelt terug

Leiding jeugdparlement krabbelt terug

24/07/2018 15:27 - Merredith Bruce

Leiding jeugdparlement krabbelt terug

 

PARAMARIBO - Ondanks hun kanttekeningen zullen jeugdparlementsvoorzitter Kelvin Koniki en plaatsvervangend ondervoorzitter Zenani van Throo zich moeten schikken naar de wens van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, om de verkiezingen voor jeugdambassadeurs op 28 juli te doen plaatsvinden. Ook de kennismaking met en de presentaties van de kandidaat-jeugdambassadeurs, die zaterdag door een uit de hand gelopen vergadering niet zijn doorgegaan, moeten op die dag plaatsvinden. De jeugdambassadeurs worden door de leden van het jeugdparlement gekozen.

Van Throo en Koniki besloten de bijeenkomst van zaterdag, ondanks grote tegenstand van de leden, halverwege te verdagen, omdat ze moeite hadden met enkele zaken. Waar het tweetal het meest moeite mee heeft, is dat er maar één vrouwelijke kandidaat (naast twee mannelijke) is voor de functie van Caricom-jeugdambassadeur en maar één man (naast twee vrouwelijke) als kandidaat-sportambassadeur.

Van Throo vindt dat er hiermee onmogelijk sprake kan zijn van een verkiezing en noemt dit oneerlijk. Als jeugdambassadeurs worden namelijk een man en een vrouw gekozen. "Dan mag de minister de ambassadeurs benoemen en hoeven wij geen verkiezingen te hebben", luidde haar scherpe reactie. De directeur Jeugdzaken stelde daarop tegenover de redactie dat dit geen nieuwigheid is en verwees naar 2007, toen Stephany Kasketi ook de enige vrouwelijke kandidaat-Caricomjeugdambassadeur was.

Koniki en van Throo maakten echter duidelijk dat de huidige leiding dit type 'verkiezing' niet zonder meer zal toelaten. "Het huidige team zal zich niet inzetten voor onvolledige informatie, laat dat duidelijk zijn. Wij zijn een erkend instituut en geen piki piki pley", zei de jeugdparlementsvoorzitter. Echter, de lijst met kandidaten blijft ongewijzigd. Dat zullen de twee jeugdvertegenwoordigers moeten accepteren, daar het ministerie maandag een uitdrukkelijk verzoek op hen heeft gedaan, om de verkiezingen niet later dan 28 juli te doen plaatsvinden. Ze hebben daarmee ook ingestemd.

Zowel Koniki als van Throo hebben vragen van de redactie ontweken. Er dingen elf jongeren mee naar de functie van jeugdambassadeur: voor sportambassadeur en Caricom-jeugdambassadeur elk drie en voor SDG-jeugdambassadeur vijf.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina