Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Leiding jeugdparlement respecteert besluit minister

Leiding jeugdparlement buigt het hoofd voor besluit minister

26/07/2018 18:24 - Merredith Bruce

Leiding jeugdparlement buigt het hoofd voor besluit minister

 

PARAMARIBO - Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft een dringend beroep gedaan op het jeugdparlement, om de verkiezingen voor nieuwe jeugdambassadeurs niet later dan 28 juli te doen plaatsvinden. Dit verzoek is gedaan tijdens een spoedbijeenkomst maandag en vervolgens per brief gericht aan voorzitter Kelvin Koniki. De bijeenkomst kwam op aangeven van minister Lalinie Gopal na een uit de hand gelopen vergadering van het jeugdparlement zaterdag.

Op die dag zouden de kandidaat-jeugdambassadeurs zichzelf presenteren aan het jeugdparlement, door wie zij worden gekozen. Koniki en plaatsvervangend ondervoorzitter Zenani van Throo besloten de ontmoeting, ondanks grote tegenstand van de overige leden, halverwege te verdagen, omdat ze moeite hadden met enkele zaken. Wat hen het meest dwarszat, is dat er maar één vrouwelijke kandidaat (naast twee mannelijke) is voor de functie van Caricom-jeugdambassadeur en maar één man (naast twee vrouwelijke) als kandidaat-sportambassadeur.

Van Throo vindt dat er hiermee onmogelijk sprake kan zijn van een verkiezing en noemt dit oneerlijk. Als jeugdambassadeurs worden namelijk een man en een vrouw gekozen. "Dan mag de minister de ambassadeurs benoemen en hoeven wij geen verkiezingen te hebben", luidde haar scherpe reactie. De directeur Jeugdzaken stelde daarop tegenover de redactie dat dit geen nieuwigheid is en verwees naar 2007, toen Stephany Kasketi ook de enige vrouwelijke kandidaat-Caricomjeugdambassadeur was. Koniki en Van Throo maakten echter duidelijk dat de huidige leiding dit type 'verkiezing' niet zal toelaten, of het eerder al is gebeurd of niet. 

Echter, de lijst met kandidaten blijft ongewijzigd. Dat zullen de twee jeugdvertegenwoordigers moeten accepteren, gezien het uitdrukkelijk verzoek van het ministerie, waar ze overigens ook mee akkoord zijn gegaan. Het tweetal heeft vragen van de Ware Tijd ontweken. Er is haast bij de verkiezingen, omdat Suriname vanaf augustus het voorzitterschap binnen het Caricom-jeugdambassadeursprogramma zal dragen. Het ministerie heeft vooral met het oog hierop een beroep gedaan op de jeugdvertegenwoordigers, om haast te maken met de verkiezingen. De kennismaking met de kandidaten zal op de dag van de verkiezingen plaatsvinden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina