Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeugdparlement wil verkiezingen verschuiven

Leiding jeugdparlement wil verkiezingen toch verschuiven

26/07/2018 22:38 - Merredith Bruce

Leiding jeugdparlement wil verkiezingen toch verschuiven

 

PARAMARIBO - De leiding van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) vraagt de minister van Sport- en Jeugdzaken in een verklaring, om de verkiezingen voor jeugdambassadeurs die voor zaterdag gepland staan, naar 11 augustus te verschuiven. De jeugdvertegenwoordigers willen voldoende tijd om de kandidaten te leren kennen en hun achtergrond na te gaan, zodat ze de “beste” kandidaat kunnen kiezen. Zowel de kennismaking als de verkiezing van de ambassadeurs is voor zaterdag gepland.

De leiding is nu bezig om de "helderheid en transparantie" rondom de verkiezingen na te gaan. Aan hen is medegedeeld dat een van de kandidaat-ambassadeurs, Jamil Starke, vanwege tentamens niet heeft kunnen deelnemen aan de sollicitatiegesprekken vóór de selectieronde. Ze willen dit zwart op wit bewezen zien. Opmerkelijk is dat de verklaring komt, nadat de leiding zaterdag in een spoedmeeting met de minister en andere vertegenwoordigers van het ministerie was overeengekomen dat de verkiezingen zaterdag worden gehouden. Dat is althans wat het ministerie in een verklaring over dat gesprek heeft gesteld.

De spoedbijeenkomst kwam na een uit de hand gelopen vergadering van het jeugdparlement zaterdag, waarbij het de bedoeling was dat de kandidaten zich zouden presenteren aan de jeugdparlementariërs door wie zij worden gekozen. De leiding is er geen voorstander van dat de kennismaking, presentatie van de kandidaten, installatie van de verkiezingscommissie en de verkiezingen op één dag, zaterdag dus, plaatsvinden. Ze vreest dat de kandidaten zich niet zullen concentreren wanneer ze hun presentatie moeten doen, vanwege mogelijke vermoeidheid.

De directeur Jeugdzaken, die ook een afschrift van de verklaring heeft gehad, heeft graag dat de redactie vanuit de hoogste leiding van het ministerie een reactie verneemt. De minister vertoeft nu in Guyana voor een Caricom-bijeenkomst. Ze keert hoogstwaarschijnlijk vrijdag terug. Het ministerie had een uitdrukkelijk verzoek gedaan aan het jeugdparlement om de verkiezingen niet later dan zaterdag te doen plaatsvinden, omdat Suriname vanaf augustus het voorzitterschap van het Caricom-jeugdambassadeursprogramma moet invullen. Er is dus haast geboden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina