Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rust weergekeerd in ziekenhuizen

Rust weergekeerd in ziekenhuizen

28/07/2018 07:09 - Van onze redactie

Rust weergekeerd in ziekenhuizen

 

PARAMARIBO - De ziekenhuizen kunnen weer enige tijd vooruit nadat zij van de regering een financiële injectie hebben gekregen. Manodj Hindori bevestigt tegenover de redactie dat ondertussen alle zorginstellingen geld hebben ontvangen. Wat de verdeelsleutel van de toegezegde SRD 100 miljoen is weet hij niet. De ziekenhuizen gaven op 18 juli een verklaring uit waarin gesteld werd dat de financiële rek eruit is en per direct in feite slechts spoedgevallen zouden worden behandeld.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid die de situatie als minder ernstig kwalificeerde, zegde niettemin SRD 100 miljoen toe als financiële injectie. Geld dat volgens hem reeds vrijgemaakt was. Twee dagen na het luiden van de alarmbel kreeg het Academisch Ziekenhuis als eerste geld uitgekeerd. Ondertussen hebben alle instellingen tenminste een eerste tranche ontvangen.

In een korte reactie zegt Hindori dat met het ontvangen geld een aantal kritische crediteuren kunnen worden betaald, ook kan de voorraad medische verbruiksartikelen en geneesmiddelen weer worden aangevuld. "Hiermee komt er een stukje rust en normalisatie in de ziekenhuizen", aldus Hindori. Overigens kondigde de minister aan dat er spoedig een doorlichting komt van de ziekenhuizen aangezien er misstanden zouden zijn gesignaleerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina