Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vermoedelijk omkoping jeugdparlementariërs

Vermoedelijke omkoping bij verkiezingen jeugdambassadeurs

29/07/2018 00:02 - Merredith Bruce

Vermoedelijke omkoping bij verkiezingen jeugdambassadeurs

 

PARAMARIBO - De verdeeldheid in het Nationaal Jeugdparlement zal bepalend zijn voor de uitkomst van de aanstaande verkiezingen voor jeugdambassadeurs. De Ware Tijd verneemt dat er twee groepen zijn, waarvan er een gelieerd is aan de NDP. Van de elf kandidaat-jeugdambassadeurs, is meer dan de helft verbonden aan deze partij.

Er zouden zelf giften zijn beloofd aan jeugdparlementariërs, in ruil voor hun stem op deze kandidaten. Dat verneemt de redactie van goed ingevoerde bronnen. De leiding van het jeugdparlement is nu bezig met een onderzoek naar de "helderheid en transparantie" rondom de verkiezingen. De leiding wil duidelijkheid hebben over de selectie van een kandidaat-ambassadeur, die niet aan de sollicitatiegesprekken heeft deelgenomen.

Deze kandidaat heeft een dag na de sollicitatiegesprekken per brief aan de coördinatiecommissie laten weten, dat hij vanwege tentamens niet kon deelnemen. De betreffende kandidaat zou naar verluidt ook gelieerd zijn aan de NDP. De redactie verneemt dat al bij de sollicitatiegesprekken duidelijk was dat er met twee maten werd gemeten.

Bij de finale selectie zijn er zoveel mogelijk kandidaten gekozen die gelieerd zijn aan sympathisanten van deze partij in het jeugdcollege. De kennismaking met en de verkiezingen van de kandidaat-ambassadeurs die voor zaterdag gepland waren, zijn naar een andere dag verschoven.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina