Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vrijwilligers verwijderen afval Leonsberg

Vrijwilligers verwijderen afval Leonsberg

30/07/2018 10:01 - Amanda Palis

Vrijwilligers hebben zich zaterdag ingezet om het afval in de omgeving van de steiger in Leonsberg op te ruimen.

Vrijwilligers hebben zich zaterdag ingezet om het afval in de omgeving van de steiger in Leonsberg op te ruimen. Foto: Stefano Tull  

LEONSBERG - Bij de pier van Leonsberg zijn medewerkers van milieuorganisaties en vrijwilligers zaterdagochtend druk bezig om gedumpt en aangespoeld afval los te weken uit de modder. De petflessen zijn niet meer geschikt voor recycling, zegt voorzitter Jeroen Cornelisse van Stichting Support Recycling Suriname (Suresur) tegen de Ware Tijd.

"Ze hebben te lang in weer en wind gelegen en zijn onder de modder. We kunnen ze helaas niet verwerken en zijn jammer genoeg genoodzaakt ze te vervoeren naar een vuilstortplaats." Samen met milieuorganisaties zoals Green Heritage Fund, Wereld Natuur Fonds, Nimos en vrijwilligers heeft Suresur zaterdag de pier te Leonsberg schoongemaakt.

"Je hebt daar dagelijks een constante aanloop. Niet alleen mensen die de oversteek doen, maar vaak ook toeristen en die moeten helaas tegen al het vuil aankijken en dat is natuurlijk geen mooi gezicht", vertelt Michael Hiwat van het Wereld Natuur Fonds. "Men kan niet zeggen dat er in Leonsberg geen plekken zijn waar mensen hun vuil kunnen gooien, want er zijn genoeg tonnen en er is ook nog een recyclebak. Neem dan ook de extra moeite om het afval daarin te doen."

Of de pier bij Leonsberg na deze schoonmaakactie schoon zal blijven, betwijfelt Alfred Mitrosentono, die daar een warung heeft. "Vaak moet ik mensen aanspreken die vuil komen dumpen. Ik doe zoveel ik kan om rondom mijn warung schoon en netjes te houden. Het is natuurlijk goed dat de organisaties hier zijn om het vuil op te ruimen, maar er zal veel meer moeten gebeuren, anders blijf je aan de gang."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina