Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • President mogelijk afwezig bij Alcoa-debat

President mogelijk afwezig bij Alcoa-debat

31/07/2018 15:23 - Ivan Cairo

President mogelijk afwezig bij Alcoa-debat

Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons dinsdag in De Nationale Assemblee. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Het lijkt erop dat president Desi Bouterse de assembleevergadering over de Alcoa/Suralco-kwestie dinsdag (vandaag) niet zal bijwonen. De vergadering die voor 13 uur was uitgeschreven werd rond half drie door DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons geopend en kort daarna geschorst. Simons gaf aan dat er sinds 13 uur quorum was maar dat vicepresident Ashwin Adhin had aangegeven dat hij niet op dat tijdstip aanwezig kon zijn.

Om Adhin de gelegenheid te geven naar het College te komen, heeft de voorzitter de vergadering geschorst. Assembleeleden geven aan dat aangezien niets is gezegd over een eventuele aanwezigheid van de president, zij niet verwachten dat hij zal komen. Althans niet bij aanvang van het debat.

De Ware Tijd verneemt dat naast de brief die president Bouterse vorige week naar het parlement stuurde geen enkel ander document dat te maken heeft met de Alcoa/Suralco-kwestie door het parlement is ontvangen. Ook de eerder door Adhin beloofde documenten waaraan nog de laatste hand werd gelegd zijn niet ontvangen.

Per brief van 14 juni jongstleden liet de vicepresident het parlement weten dat het College uiterlijk eind juli "de relevante documenten met betrekking tot wijziging/beëindiging van de Brokopondo-overeenkomst" zouden zijn afgerond en dat deze direct daarna via hem aan het parlement zouden worden aangeboden.

Nadat Adhin was gearriveerd stelde voorzitter Simons dat de documenten nog niet bij het parlement zijn. De VHP-leden Chandrikapersad Santhoki en Mahinder Jogi maakten opmerkingen over de afwezigheid van het staatshoofd en wilden weten of hij nog zou komen gelet het belang van het onderwerp.

Simons wees er verder op dat de vergadering niet zou gaan om de Brokopondo-overeenkomst, maar over de ontmanteling van de aluinaarderaffinaderij. De brandende vragen die assembleeleden daarover hebben zullen aan de orde komen.

De vicepresident informeerde de volksvertegenwoordiging dat de definitieve overeenkomst met Alcoa al af is en wel de Engelstalige versie. Daarin dienen nog grammaticale zaken gecorrigeerd te worden zei hij. Op verzoek van NDP-fractieleider André Misiekaba die overleg wilde plegen binnen de coalitie werd de vergadering opnieuw geschorst.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina