Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SLM verkoopt tijdelijk tickets in SRD’s

SLM verkoopt tijdelijk tickets in SRD’s

31/07/2018 10:41

SLM verkoopt tijdelijk tickets in SRD’s

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Reizigers die tussen 1 en 21 augustus bij de SLM een vliegticket boeken voor een trip in oktober of november, mogen in Surinaamse dollars betalen. Dit geldt alleen voor reizen vanaf Zanderij. Volgens de maatschappij past dit in het streven van de regering om betaling voor goederen en diensten in Suriname in de eigen munteenheid te doen geschieden. in ‘Dit actiemodel is de eerste stap in de richting om het dé-dollariseren van de Surinaamse economie verder inhoud te geven’, aldus de SLM in een persbericht.

President-commissaris Jimmy Rosheuvel zegt desgevraagd tegende Ware Tijddat de SLM er voordeel bij heeft. "Normaal betalen passagiers in US dollars die ze bij de cambio moeten kopen. Die zetten wij vervolgens op de bank om ze er later weer af te halen, te wisselen in SRD's om de lokale kosten, zoals salarissen te betalen. Het omwisselen kost geld. Op jaarbasis zouden we bij de huidige omzet van zo'n 105 miljoen US dollar ongeveer een kwart miljoen besparen."

Rosheuvel sluit niet uit dat in de toekomst meer van dit soort acties komen. "Na het hoogseizoen gaan we evalueren en kijken of we het misschien voor tickets in januari en februari ook zullen doen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina