Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dignitarissen Boven-Suriname kunnen pinnen

Dignitarissen Boven-Suriname kunnen nu pinnen

01/08/2018 00:27 - Naomi Hoever

Dignitarissen Boven-Suriname kunnen nu pinnen

Foto: dWT  

PARAMARIBO - Breedlachend haalt kapitein Lebiman Saaki van het dorp Tyai kondre in het Boven-Surinamegebied, zijn eerste SRD 50 uit de pinautomaat van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) aan de Knuffelsgracht. Hij behoort tot de groep van vijfhonderd gezagsdragers voor wie een pinpas is aangemaakt. Dinsdag hebben drie van hen, onder wie Saaki hun pinpas in ontvangst genomen van SPSB-directeur Ginmardo Kromosoetoe en minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling.

De bankdirecteur zegt dat dit de stappen zijn die worden gezet om de mensen in het achterland gebruik te laten maken van een bank. Kromosoeto zegt dat hierin de overheidsbank een voorhoederol te vervullen heeft. Aan collega-banken is gevraagd de investering voor het plaatsen van pinautomaten in het binnenland te plegen, zodat SPSB kan besparen op dit vlak.

"Dit is een manier om mensen te leren omgaan met een bankrekening om zodoende gebruik te maken van financieringsfaciliteiten." Voor gastgebruik zal de gezagdragers geen kosten in rekening gebracht worden. Dit komt voor rekening van de SPSB. Kromosoeto zegt dat het storten van geld op de bankrekening van de gezagsdragers, de overheid goedkoper uitkomt dan het uitrukken naar het binnenland om de betaling te verrichten.

Volgens Saaki is er al een jaar en zeven maanden geen geld uitbetaald aan de dignitarissen. Met dit systeem hoopt hij dat de groep maandelijks het honorarium kan pinnen. Dikan verzekert dat de achterstand in uitbetaling zal worden ingelopen. Hoe en wanneer dat zal geschieden, moet hij nog met het ministerie van Financiën bespreken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen