Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname verliest ook derde duel in Nederland

Suriname verliest ook derde oefenduel in Nederland

01/08/2018 21:24 - Guillano Bruce

Suriname verliest ook derde oefenduel in Nederland

Foto: Stuart Rahan  

PARAMARIBO - Na twee nederlagen tegen respectievelijk Jong Feyenoord en FC Den Bosch moest het nationaal voetbalelftal van Suriname ook zijn meerdere erkennen in Sparta Rotterdam. Het derde oefenduel van Natio in Nederland werd woensdag met 5-2 verloren.

De oefenwedstrijden van Suriname werden afgewerkt in het kader van de voorbereidingen van de Concacaf Nations League. Het nationaal elftal onder leiding van de nieuwe bondscoach Dean Gorré verloor op 27 juli de eerste oefenpot met 0-1 van Jong Feyenoord, een wedstrijd die drie maal 15 minuten duurde. Een dag later was ook FC Den Bosch met 4-0 te sterk. Zowel Den Bosch als Sparta komen in de eerste divisie, de op één na hoogste divisie in Nederland uit. 

Tegen Sparta maakte 'Natio' woensdag een valse start. Onder het het toeziend oog van ruim 1.250 toeschouwers op het VV Hillegersberg Sportcomplex in Rotterdam was de Rotterdamse club in het begin het gevaarlijkst en wist het al na een kwartier via Stijn Pierings het net te vinden. Teamgenoot Soares Fonseca verdubbelde in de 22ste minuut de voorsprong door uit een vrijetrap raak te koppen. 

Nauwelijks twee minuten daarna volgde het eerste wapenfeit van Natio toen Ivanildo Rozenblad uit een van richting veranderd afstandsschot de achterstand naar 1-2 verkleinde. Maar Sparta scoorde niet lang na de pauze opnieuw. Dit keer via de Surinaamse verdediger Andwello Baja die een voorzet van Edouard Duplan pardoes in eigen doel kopte. 

De tweede helft was nog geen tien minuten oud toen Sparta via Halil Dervisoglu de 4-1 op het scorebord zette en nadat Ayoub Boukhari nog de lat raakte, kopte Fonseca de vijfde Spartaanse treffer binnen. Natio maakte de laatste goal van de dag via Miquel Darson die in de 75ste minuut uit een strafschop de eindstand op 5-2 bepaalde.

Bondscoach Dean Gorré sprak na de wedstrijd met TV Rijnmond:

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina