Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verhoogde surveillance in Groot Paramaribo

Ordeverstoorders en drugsverkopers van straat gehaald

02/08/2018 16:33 - Naomi Hoever

Ordeverstoorders en drugsverkopers van straat gehaald

 

PARAMARIBO - De verhoogde surveillance waarmee de politie, in samenwerking met de Militaire Politie,vorige week is gestart in Groot Paramaribo heeft al geresulteerd in aanhoudingen. Humphrey Naarden,hoofd van de publiciteitsdienst van de politie, zegt dat de verhoogde controles gelden voor alle regio’s. De politie hoopt op deze manier verdachten tegen te komen tegen wie een opsporingsbevel loopt. Personen die voor winkels borrelden zijn in het weekend verwijderd. Ook is winkeleigenaren opgedragen hun zaak te sluiten, omdat zij de openingstijden hadden overschreden.

De verhoogde surveillance is vorige week door de minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie in De Nationale Assemblee aangekondigd. Bij de opgevoerde controle let de politie vooral op ordeverstoring, samenscholing en drugsverkooppunten. Van de verhoogde surveillance is nog niets te merken in de woonwijken waar er onder meer sprake is van inbraken. Om te surveilleren in de buurten zou er meer mankracht nodig zijn, zegt Naarden.  

Surveillance in de woonwijken is in feite een taak van de politie in het betreffende ressort. Naarden legt uit dat het aantal politieagenten niet evenredig is toegenomen met het aantal woonwijken. Hij hoopt dat met de lichting die binnenkort opgeleid zal worden het probleem enigszins verholpen wordt. Deze rekruten hebben een jaar terug de testen afgerond, maar konden om logistieke en financiële reden niet eerder worden toegelaten. Nu worden zij opgeroepen om als aspirant agent te werken.  

Volgens Naarden zou elk station een eigen surveillanceplan moeten maken. Dat gaat niet gemakkelijk omdat de ressorten te groot zijn om te surveilleren zoals het hoort. "Ideaal zou zijn, kleine ressorten, genoeg personeel en materiaal." Surveillance kan preventief werken als de aanrijdtijd zo kort mogelijk is en als er op regelmatige basis personeel wordt geworven.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina