Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zorgraad: spoedige oplossing noodzakelijk

Volksgezondheid krijgt advies Zorgraad

03/08/2018 08:12 - Aidy Pinas-Agodeba

Het ministerie van Volksgezondheid

Het ministerie van Volksgezondheid Foto: Gov.sr  

PARAMARIBO - Het ministerie van Volksgezondheid moet spoedig een oplossing vinden voor de vraagstukken binnen de gezondheidssector, om onnodige onrust te voorkomen. De situatie in de sector wordt, zoals geschetst wordt door verschillende actoren, met de dag erger.

Volksgezondheidsminister Antoine Elias laat weten dat het departement advies heeft gehad van de Zorgraad om de problemen spoedig te verhelpen. De bewindsman reageerde heel kort op de vragen van de krant. "We zijn in onderhandeling en we hopen snel tot een oplossing te komen".

Hij merkt op dat het ministerie ervan op de hoogte is dat dienstverleners, onder andere radiologen, bijbetaling vragen, omdat ze vinden dat de bedragen die de verzekeringsmaatschappijen uitkeren achterhaald zijn. "We zijn bezig om een schikking te treffen", zei de minister, waarna hij niets meer kwijt wil.

De voorzitter van de Zorgraad, Ajenie Ganput, bevestigt dat er een voorstel is gedaan aan de onderraad. Ze vertelt dat de Zorgraad op de openbare vergadering van 11 augustus nader zal ingaan op het advies. Volksgezondheid had een paar weken geleden tijdens een meeting met de verzekeraars en de radiologen wat ruimte gevraagd om met een oplossing te komen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina