Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Seedorf nieuwe bondscoach Kameroen

Seedorf nieuwe bondscoach Kameroen

04/08/2018 15:16

De Surinaamse-Nederlander Clarence Seedorf wordt de nieuwe coach van het Afrikaanse land Kameroen.

De Surinaamse-Nederlander Clarence Seedorf wordt de nieuwe coach van het Afrikaanse land Kameroen. Foto: dailypost.ng  

YAOUNDE - Clarence Seedorf wordt de nieuwe bondscoach van Kameroen en neemt Patrick Kluivert mee als assistent. De bevestigt Pierre Ismael Bidoung Mpkatt, de Kameroense minister van Sport, zaterdag op een persconferentie. Seedorf wordt de opvolger van Hugo Broos, die eind 2017 vertrok als keuzeheer van het Afrikaanse land.

Seedorf heeft zodoende een nieuwe trainerklus nadat hij Deportivo La Coruña vorig seizoen niet voor degradatie kon behoeden. Hij krijgt de taak om Kameroen naar succes te leiden op de Afrika Cup in eigen land. In september staan de eerste wedstrijden voor de Nederlander op het programma, tegen Malawi en de Comoren. Het gaat om kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup, maar als toernooiorganisator is Kameroen automatisch al geplaatst.

Kluivert was niet meer werkzaam in de voetballerij nadat hij in juni 2017 vertrok als technisch directeur van Paris Saint-Germain. Eerder deze week werd al duidelijk dat Kameroen in Seedorf-Kluivert het nieuwe trainersduo zag, nadat Sven-Göran Eriksson te hoge financiële eisen stelde. Na het vertrek van Broos nam Alexandre Belinga de honneurs waar, maar Kameroen zag in hem niet de man die voor succes zou zorgen op de Afrika Cup. Voetbalzone.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina