Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'DNA moest met motie komen in Alcoa-kwestie'

'DNA moest met motie komen in Alcoa-kwestie'

06/08/2018 08:53 - Ivan Cairo

Voormalig parlementslid Ruth Wijdenbosch, zegt dat NDP-fractieleider André Misiekaba met een motie moest komen in de Alcoa-kwestie.

Voormalig parlementslid Ruth Wijdenbosch, zegt dat NDP-fractieleider André Misiekaba met een motie moest komen in de Alcoa-kwestie. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Ruth Wijdenbosch, ex-ondervoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), hecht weinig waarde aan opmerkingen van NDP-fractieleider André Misiekaba die vindt dat de ontmanteling van de Paranam-raffinaderij door Suralco/Alcoa illegaal is. Als Misiekaba daarvan overtuigd is, had hij als ervaren parlementariër met een motie moeten komen. Dat zei Wijdenbosch vrijdag tijdens een bijeenkomst van de NPS waarbij de kwestie-Suralco/Alcoa besproken werd.

Daar Misiekaba en de coalitie niet met een motie zijn gekomen nadat hij het standpunt van de regeringsfractie bekend had gemaakt, had de oppositie dat wel moeten doen, vindt de ex-parlementariër. Dan zou zijn gebleken of de motie ondersteuning van de coalitie zou krijgen.

Vicepresident Ashwin Adhin heeft gezegd dat de gemaakte afspraken met Alcoa/Suralco Suriname meer dan één miljard US dollar zal besparen. Wijdenbosch vindt dat assembleeleden nu de taak hebben om te onderzoeken of de beweringen Adhin op waarheid berusten.

Roy Shyamnarain, deskundige op fiscaal gebied, vindt het belangrijk dat personen die eerder bij het vraagstuk betrokken waren, hun kant van het verhaal vertellen. Hij heeft de indruk dat er nu verhalen in de gemeenschap rondgaan, waarmee bepaalde personen willen maskeren dat zij hebben gefaald bij de onderhandelingen met de multinational. Shyamnarain heeft de indruk dat president Desi Bouterse in deze kwestie voor het karretje wordt gespannen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina