Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wederom poging tot houtsmokkel verijdeld

Wederom poging tot houtsmokkel verijdeld

06/08/2018 21:56 - Van onze redactie

Wederom poging tot houtsmokkel verijdeld

Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Alerte medewerkers van Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) hebben donderdag in samenwerking met de politie kunnen voorkomen dat er vanuit de Duisburglaan houtsmokkel plaatsvond. Het feit dat er in de nacht een aantal containers werd beladen wekte bevreemding. De politie werd gealarmeerd en ze greep in.

Eén container was al beladen en medewerkers waren bezig een tweede vol te krijgen, terwijl meerdere lege containers gereed stonden met kennelijk het doel om die ook te beladen. De medewerkers werden aangehouden, terwijl beslag werd gelegd op de handelswaar. Politiewoordvoerder Humprey Naarden bevestigt desgevraagd het gebeurde en geeft aan dat de medewerkers na verhoor zijn heengezonden. Samen met de SBB en de douane wordt nagegaan wat de status van het hout is, wat bepalend zal zijn voor het lot van de opdrachtgever.

Uit andere bronnen wordt vernomen dat de ondernemer ongeveer een maand terug was betrapt bij een poging tot smokkel. Bij het leeghalen van de containers de afgelopen dagen bleek dat de rondhoutblokken geen informatie van herkomst hebben en dat meer dan de helft van het hout niet voorzien was van een label van de SBB. Het gaat om groenharthout. Ook bleek dat de reeds gevulde container al geseald was, een handeling die slechts de douane mag plegen. Geconfronteerd met deze informatie, kon Naarden geen reactie geven, aangezien de politie nog bezig is met het onderzoek.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina