Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Toeristenoord schenkt school zonnepanelen

Toeristenoord schenkt school Botopasi zonnepanelen

08/08/2018 07:52 - Merredith Bruce

Toeristenoord schenkt school Botopasi zonnepanelen

 

PARAMARIBO - Toeristenoord Sutikamia Eco Resort heeft de EBGS-school van Botopasi een installatie voor zonne-energie geschonken. Hierdoor is de school nu onder meer in staat om zelf haar lesmateriaal te kopiëren. Eerder was de school voor stroom afhankelijk van dorpsbewoners. “We moesten de kopieermachine dan naar hen sjouwen”, zegt schoolleider Robenia Liesand aan de Ware Tijd. Soms werd er in de stad gekopieerd.

Sutikamia (Saramakaans voor: mooie plek) is een toeristenoord aan de rand van het dorp Botopasi aan de Boven-Surinamerivier. Toen voor het eigen resort zonnepanelen zouden worden aangeschaft, vonden de managementleden Yvonne Boksebeld, Remfry Eduards, Ralph Weeks en Karel Eduards, dat de school ook van zonne-ënergie moest worden voorzien. Samen met een gast van het resort, namen zij het initiatief om projecthulpaan te vragen. 

Doordat de overheid niet regelmatig brandstof levert, zit het dorp vaak zonder stroom. Wanneer er wel brandstof geleverd is, is elektriciteit alleen 's avonds beschikbaar, omdat de generator maar een paar uren draait. Het onderhoud van de generator is duur en milieu- onvriendelijk. Liesand is blij met het cadeau; nu kan de school ook gebruikmaken van de aanwezige computer. Door het gebrek aan elektriciteit was dat eerder niet mogelijk.

DOE-parlementariër Carl Breeveld die samen met een delegatie op bezoek was in het dorp, is ingenomen met de geste van Sutikamia. De partij heeft schoolbenodigdheden geschonken aan de leerlingen. "Als parlementariër kan ik niet anders dan alle positieve initiatieven van burgers en organisaties ondersteunen. Niet alleen lanti heeft een taak om te investeren in de gemeenschap, maar ook particulieren zoals Sutikamia, die het goede voorbeeld geeft", zei Breeveld in zijn toespraak.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina