Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • CLO-bonden dreigen met acties

CLO-bonden dreigen met acties

11/08/2018 03:33 - Gilliamo Orban

CLO-leden praten nog na over de loonsonderhandelingen met de overheid. Als er woensdag geen overeenstemming is bereikt met de regering gaan de lidbonden over tot staking.

CLO-leden praten nog na over de loonsonderhandelingen met de overheid. Als er woensdag geen overeenstemming is bereikt met de regering gaan de lidbonden over tot staking. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Bonden aangesloten bij de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) zullen volgende week woensdag in actie gaan als de vakcentrale niet uiterlijk die dag een bevredigende loonsverhoging met de regering bereikt. Partijen praten zondag verder met elkaar.

"Het wordt alles of niets. Als de gesprekken niet bevredigend zijn, gaan we alles in stelling brengen en dit is geen losse flodder", zei bestuurslid Eugene Daniels vrijdag tijdens een ledenraadvergadering. Ook bestuurslid Johannes Aviankoi dreigt met acties. "De CLO is sinds 2016 bezig te onderhandelen over een loonsverhoging en het duurt nu echt te lang", spreekt hij zijn verontwaardiging uit.

Eerder in de vergadering in het CLO-bondsgebouw deelde secretaris Michael Miskin de vertegenwoordigers van de lidorganisaties mee, dat er nog geen resultaat is bereikt. Volgens hem heeft vicepresident Ashwin Adhin donderdagmiddag telefonisch contact met hem gemaakt om zondag weer met het CLO-bestuur om de tafel te zitten. "We hopen dat we zondag kunnen werken in de richting van een principeakkoord", zegt Miskin.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina