Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • C-47 wil inspraak in gezondheidssector

C-47 wil inspraak in gezondheidssector

12/08/2018 03:05 - Cheflin Paulus

C-47-voorzitter Robby Berenstein verwelkomt een van de drie vertegenwoordigers van bonden die zich bij de vakcentrale hebben aangesloten.

C-47-voorzitter Robby Berenstein verwelkomt een van de drie vertegenwoordigers van bonden die zich bij de vakcentrale hebben aangesloten. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “De noodzaak van het moment dwingt ons bij elkaar te komen. Wij willen inspraak hebben in de beslissingen die genomen worden binnen de gezondheidssector. We willen weten waarom het zo slecht gaat met de gezondheidszorg", zei Robby Berenstein, voorzitter van vakcentrale C-47, vrijdag tijdens een Assemblee van de Arbeid.

Hij deed de uitspraak naar aanleiding van de alarmerende situatie binnen de sector. Volgens Berenstein hebben de bonden in de gezondheidssector zich gebundeld om gezamenlijk de strijd te voeren tegen wanbeleid binnen hun werkgebied.

"De strijd gaat niet alleen om de problemen binnen de gezondheidszorg, maar ook om het minimumuurloon dat aangepast moet worden. Als de gezondheidszorg steeds meer achteruit gaat en werknemers weinig verdienen, hoe zullen de mensen die minder verdienen dan hun zorg betalen in de toekomst. Beide aspecten hebben met elkaar te maken."

Vrijdag hebben drie vakorganisaties zich aangesloten bij de centrale, te weten de bonden van Self Reliance, de Centrale Bank van Suriname en de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina