Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bond Diakonessenhuis eist cao-onderhandeling

Bond Diakonessenhuis wil cao-onderhandeling afdwingen

14/08/2018 08:58 - Naomi Hoever

Bond Diakonessenhuis wil cao-onderhandeling afdwingen

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De bond van personeel van het Diakonessenhuis zal dinsdag als vorm van protest tussen acht en twaalf uur ‘s morgens een algemene ledenvergadering houden. Dit moet gezien worden als signaal aan de directie om te beginnen met onderhandelen over een loonsverhoging. Bondsvoorzitter Robby Naarendorp zegt dat de laatste salariscorrectie dateert van vijf jaar geleden en dat was één procent.

De vakorganisatie is boos dat er geen aanvang gemaakt kan worden met de cao-onderhandeling. Naarendorp denkt dat tijdens de vergadering er geen personeelstekort zal zijn, omdat niet alle personeelsleden lid zijn van de bond. Aan de directie is voorgesteld de verhoging te betalen uit het geld dat het ziekenhuis ontvangt voor diensten die het levert. Maar de leiding zegt dat dit niet mogelijk is, omdat de verzekeraars hun niet uitbetaalt voor de geleverde diensten. Het ziekenhuis heeft hierdoor geen geld.

"Hoe lang kan ik dit aan mijn leden voorleggen. Ik ben moe om hen te vragen geduld te betrachten", zegt de voorzitter. Hij beseft wat de consequenties zijn van actievoeren in een ziekeninrichting. Naarendorp zegt dat de Stichting Staatsziekenfonds de grootse wanbetaler is. "Zij betaalt wanneer en hoeveel zij wil."

De vakbondsleider maakt zich boos dat er bij de overheid loonsverhogingen van 100 procent worden gegeven terwijl anderen nul krijgen. "Hoeveel geduld kan je vragen van de leden?" Hij zegt dat het leven ondraaglijk is geworden voor iedereen. "Particulieren krijgen verhoging en de ambtenarij gaat voor 25 procent verhoging met SRD 500 incorporatie in het loon." Dit geldt ook voor het personeel van de overheidsziekenhuizen. "Terwijl personen met dezelfde status om de tafel moeten voor koopkrachtversterking." 

Hij kan niet begrijpen dat het personeel elke maand moet wachten op de koopkrachtversterking, terwijl anderen die binnen één dag uitbetaald krijgen. Naarendorp zegt dat de bond al een poos bezig is te praten met de werkgever. "We zien geen vooruitzicht. We zijn moe van beloftes. Salarissen die vier jaar terug golden zijn met de inflatie niet meer toereikend."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina