Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie kampt met tekort aan manschappen

Politie kampt met tekort aan manschappen

14/08/2018 05:07 - Cheflin Paulus

Politie kampt met tekort aan manschappen

 

PARAMARIBO - Het Korps Politie Suriname beschikt niet over genoeg manschappen ondanks er vorig jaar een nieuwe lichting agenten klaargestoomd is om beëdigd te worden. Inspecteur Humprey Naarden, hoofd van de afdeling Voorlichting zegt dat er echter behoefte is aan meer manschappen om het korps te versterken. Het tekort is er volgens hem al jaren, maar er wordt gewerkt aan een oplossing voor dit probleem door meer burgers te rekruteren.

Binnenkort word er weer een oproep gedaan voor geïnteresseerden om zich aan te melden. De politietopper zegt dat het tekort verschillende redenen heeft. De groep gepensioneerden die de organisatie verlaat, is één van de redenen waarom het aantal manschappen onopgemerkt afneemt. Maar ook actieve leden die uit het korps stappen, draagt hieraan bij. "Nu hebben we ook veel manschappen nodig voor surveillances." Door de situatie rondom het handhaven van het veiligheidsgevoel, zijn er landelijk ook meer manschappen nodig. 

Naarden zegt dat het soms een kwestie is van manschappen uitlenen aan andere posten als er daar niet genoeg zijn. Het is ook gebleken dat politieambtenaren uit het korps stappen om ander werk te zoeken. Wat de reden daarvoor is, is niet duidelijk. Het vermoeden bestaat dat het om de aantrekkelijkheid van de salarissen ligt die in andere organisaties geboden worden.  Cijfers van het aantal gepensioneerde politieagenten die de afgelopen jaren uit het korps zijn vertrokken, zijn niet bekend. 

Ook over het aantal agenten dat uit het korps stapt om andere redenen zijn er geen statistieken bekend. Het aantal sollicitanten dat uiteindelijk doorstroomt na de voorselectie, kan soms ook een rol spelen in de toestroom van nieuwe manschappen. Naarden hoopt dat het korps bij de volgende lichting veel meer geschikte mensen kan werven om de organisatie qua mankracht te versterken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina