Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Blok wil met Suriname praten over uitspraken

Blok wil met Suriname praten over uitspraken

17/08/2018 11:32 - Van onze redactie

Blok wil met Suriname praten over uitspraken

De Nederlandse minister van Buitenandse Zaken, Stef Blok, staat journalisten te woord. Foto: BNR.nl  

PARAMARIBO - Stef Blok, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, wil met de Surinaamse regering praten over denigrerende uitspraken over Suriname die hij vorige maand heeft gedaan. De regering nam geen genoegen met de magere verontschuldiging die hij had aangeboden na Suriname een ‘mislukte staat’ te hebben genoemd. De mislukking zou volgens hem het gevolg zijn van de multi-etnische samenleving.

Ik heb ze laten weten dat ik graag weer met ze in gesprek wil gaan", zei een volgens verschillende media "zenuwachtige en trillende" Blok vrijdag voor aanvang van de eerste ministerraad sinds de zomervakantie. "Ik zal iedere gelegenheid die zich daarvoor voordoet aangrijpen." De minister heeft zich de afgelopen weken diverse keren moeten verdedigen over de uitspraken die hij een maand geleden tijdens een besloten bijeenkomst deed.

Verschillende landen met multietnische samenlevingen hebben aanstoot genomen aan zijn uitspraken. Nadat videobeelden over zijn uitlatingen in de media verschenen zei Blok bij diverse gelegenheden dat hij met de uitlatingen wilde prikkelen. Hij bood "oprechte excuses" aan Suriname aan, maar de regering vond deze onvoldoende. Paramaribo vond dat hij de onjuistheden die hij had verkondigd gewoon moest terugnemen.

"De formulering die ongelukkig en onzorgvuldig was, die neem ik inderdaad terug", zei de bewindsman vrijdag aan de pers. Volgens Blok betekent dat ook dat hij niet vindt wat hij vorige maand zei. "Als ik dat terugneem, dan vind ik dus ook dat ik dat zo niet had moeten doen", aldus minister Blok. Hij gaat de komende periode nog in debat met de Tweede Kamer oveer zijn uitspraken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina