Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Suriname Think Tourism’ campagne

'Suriname Think Tourism’ campagne

17/08/2018 19:53

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme bij de officiële opening van het boomhut museum.

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme bij de officiële opening van het boomhut museum.  

PARAMARIBO - Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) komt met een bewustwordingscampagne over toerisme. De actie, die de naam ‘Suriname Think Tourism’ meekrijgt, werd bij de officiële opening van het boomhut museum in het Clevia Park gelanceerd, meldt het NII vrijdag.

HI&T wil zorgen dat elke Surinamer toerismegericht gaat denken. Er zullen daarom diverse activiteiten worden ontplooid, die de bewustwording op gang zullen brengen en versterken. De focus is als eerste gericht op jongeren. Hiernaast zal gewerkt worden aan honderd filmpjes met een boodschap, die betrekking hebben op toerisme. Het ministerie komt ook met een toerisme-app.

De gezamenlijke aanpak van de publieke en private sector is volgens minister Stephen Tsang van groot belang bij het stimuleren van toerisme. Zijn ministerie ondersteunt al projecten van de private sector. "De officiële opening van het Boomhut-museum is een goed voorbeeld van public private partnership. De launch van het fietspad te Noord-Commewijne, een ballonnenvaart en het jaarlijks terugkerende kaseko-kawinafestival zijn enkele van de toeristische activiteiten."

Tsang heeft bij de lancering eenieder opgeroepen om mee te werken aan deze campagne, daar deze zal bijdragen aan het creëren van een schoner milieu, een veiligere omgeving, gezelligere en vriendelijke mensen, een plek waar een toerist graag naartoe gaat. De bewindsman wees erop, dat anno 2020 Suriname aangemerkt moet worden als de nieuwe topbestemming voor natuur-cultuur-toerisme van Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina