Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname wint friendly van Frans-Guyana

Suriname wint friendly van Frans-Guyana

19/08/2018 10:05 - Terence Oosterwolde

De doelman van Frans-Guyana heeft het nakijken, bij dit tweede doelpunt van Ivenzo Comvalius tijdens de vriendschappelijke wedstrijd in het George Chaumet-stadion in Cayenne. "Frans-Guyana buigt het hoofd voor Suriname", concludeert Guyane Soir.

De doelman van Frans-Guyana heeft het nakijken, bij dit tweede doelpunt van Ivenzo Comvalius tijdens de vriendschappelijke wedstrijd in het George Chaumet-stadion in Cayenne. "Frans-Guyana buigt het hoofd voor Suriname", concludeert Guyane Soir. Foto: Guyane Soir  

PARAMARIBO - Een hattrick van Ivenzo Comvalius heeft flink bijgedragen aan de ruime overwinning van de nationale voetbalselectie van Suriname op Frans-Guyana. De oefeninterland werd zaterdagavond met 4-0 gewonnen.

Comvalius sloeg een kwartier vóór de rust toe met een zuivere hattrick. Hij opende de score in de 31ste minuut, verdubbelde de voorsprong acht minuten later en zorgde op slag van rust voor de 3-0. Vijf minuten na de hervatting bepaalde Alvaro Verwey de eindstand op 4-0. De friendly aan de Franse kant volgde na een trainingsstage van de nationale voetbalselectie in Nederland. Suriname verloor toen al zijn vier wedstrijden: 0-1 vs Jong Feyenoord (27 juli), 0-4 vs Den Bosch (28 juli), 2-5 vs Sparta (1 augustus) en 2-4 vs Almere City (6 augustus).

De nationale voetbalselectie speelt op 6 september de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Concacaf Nations League 2019 tegen Dominica. De ontmoeting vindt plaats in het René Serge Nabajoth Stadion op Guadeloupe. Tussen 6 en 11 september bekampen 34 landen elkaar in de eerste kwalificatieronde. In oktober en november 2018 en in maart 2019 vinden de andere duels plaats. Elk land speelt twee wedstrijden thuis en twee uit. De eerste Concacaf Nations League wordt in september 2019 gehouden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina