Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Telesur start project Safe City

Telesur start project Safe City

19/08/2018 07:01 - Cheflin Paulus

Een installateur bevestigt stuk voor stuk zeer dunne draden aan elkaar bij een kastcentrale, waar binnenkort een overheveling van een paar honderd klanten van het koperen naar het supersnelle glasvezelnetwerk aan de Wilhelminastraat zal plaatsvinden.

Een installateur bevestigt stuk voor stuk zeer dunne draden aan elkaar bij een kastcentrale, waar binnenkort een overheveling van een paar honderd klanten van het koperen naar het supersnelle glasvezelnetwerk aan de Wilhelminastraat zal plaatsvinden. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Een belangrijk streven van autoriteiten is om het veiligheidsgevoel in de samenleving terug te brengen en te garanderen. Als onderdeel daarvan is het telecommunicatiebedrijf Telesur vrijdag gestart met het Safe City-project van de overheid. Het project waarbij multifunctionele surveillancecamera’s worden geplaatst op een aantal kruispunten in Suriname, wordt afgewerkt tijdens de uitvoering van het nationaal breedbandproject.

De eerste camera is geïnstalleerd aan de Anton Dragtenweg en wordt nu uitgetest. Er wordt binnenkort een pilotproject ingelast om na te gaan hoe het systeem werkt. Vrijdag vroeg waarnemend Telesur-directeur Steven Tjitrotaroeno de gemeenschap tijdens een mediabijeenkomst in het opleidingscentrum van het bedrijf aan de Anton Dragtenweg, om wat tijd en medewerking om het veelbelovende nationaal breedbandproject succesvol af te ronden. Het project wordt uitgevoerd door de technische dienst van het bedrijf.

Het nationaal breedbandproject heeft een kostenplaatje van 115,8 miljoen US dollar en wordt uitgevoerd in samenwerking met de Energiebedrijven Suriname en Huawei Technologies Incorporated. Het wordt grotendeels gefinancierd door Chinese banken. Het project is in juni 2017 gestart en loopt tot midden 2019. Er zijn vanaf vorig jaar al meer dan twintigduizend huishoudens overgeheveld naar het glasvezelnetwerk, dat downloadsnelheden van tussen de twee en twintig megabites per seconde bereikt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen