Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bijna vijftig deelnemers NK bodybuilding

Bijna vijftig deelnemers aan kampioenschappen bodybuilding

22/08/2018 07:39 - Terence Oosterwolde

Mark Tjon (l) verdedigt dit jaar zijn Mr. Suriname-titel. Ook Anthony Nekrui (tweede vanuit rechts) is van de partij.

Mark Tjon (l) verdedigt dit jaar zijn Mr. Suriname-titel. Ook Anthony Nekrui (tweede vanuit rechts) is van de partij. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - Mr. Suriname Mark Tjon en Ms. Bikini Fitness Stefani Tjon A San behoren tot de 47 deelnemers die participeren in het nationaal kampioenschap van de Surinaamse Bodybuilding- en Weightlifting Bond (SBWB). De wedstrijden zijn op 2 september in de Congreshal. In de Men's Physique komt er in elk geval een nieuwe kampioen, omdat Archie Orban, winnaar 2015 en 2017, niet meedoet.

"Ik ben momenteel bezig mijn huis te bouwen en dat geniet prioriteit. Deze sport heeft een investering nodig. Ik bekostig alles zelf dus is het best wel wat zwaar. Ik heb er daarom van afgezien om mee te doen dit jaar, maar next year wordt het zeker wel weer nummer 1", zegt Orban zelfverzekerd.  Vorig jaar werd hij winnaar van de categorie 1,78 meter en langer, pakte de overall-titel en was de beste in de internationale klasse.

Ook Militia Galimo, die vaker in de prijzen is gevallen tijdens Ms. Bikini Fitness-wedstrijden in Suriname en de regio, is niet van de partij. "Ze zit in Nederland voor een trainingskamp; ze gaat er meedoen aan een wedstrijd", vertelt SBWB-ondervoorzitter Earnie Eenig.

Tjon en Tjon A San hebben elk acht concurrenten. Tjon, die in het verleden vaker naast de titel had gegrepen, haalde vorig jaar zijn gram. Hij moet het opnemen tegen meervoudig oud-winnaar Soepe Koese en Anthony Nekrui, die vorig jaar tweede werd. Tjon A San aast op haar vierde titel op rij.

In de Men's Physique zijn er achttien deelnemers, in de B- en C-klasse bodybuilding vier om zeven participanten. De 47 bodybuilders worden zaterdag gescreend. Verder zullen de bikini's, schoenen en shorts van de Bikini Fitness- en Men's Physique-deelnemers worden geïnspecteerd.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen