Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Afwijzing jaarstukken niet bekend bij NZR en SZF

Verontwaardiging bij zorginstellingen en SZF over kwestie jaarrekeningen

27/08/2018 22:02 - Wilfred Leeuwin

NZR-directeur Manodj Hindori is verbaasd dat er via de media is gezegd dat jaarrekeningen van ziekenhuizen zijn afgewezen.

NZR-directeur Manodj Hindori is verbaasd dat er via de media is gezegd dat jaarrekeningen van ziekenhuizen zijn afgewezen. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De Nationale Ziekenhuis Raad (NZR) en Stichting Staatsziekenfonds (SZF) reageren verontwaardigd op de mededeling als zouden ziekenhuizen en het SZF achterstallige en afgewezen jaarrekeningen hebben. Tijdens de assembleevergadering van donderdag zei fungerend voorzitter Melvin Bouva namelijk dat hij van minister Antoine Elias van Volksgezondheid achterstallige en afgewezen jaarrekeningen heeft ontvangen van alle instellingen die vallen onder dit ministerie. Het zou gaan om een achterstand van dertien jaren.

Ook zouden de jaarrekeningen van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ), het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), het Staatsziekenfonds en Stichting Dak- en Thuislozen zijn afgewezen. "Ik ben verbaasd om in de media te moeten lezen dat jaarrekeningen van ziekenhuizen zijn afgewezen, waaronder die van het AZP en SVZ. Alle ziekenhuizen hebben vele malen hun jaarrekeningen moeten aanbieden aan allerlei instanties. We kregen nooit bericht terug dat iets niet goed was. Ik vraag me af op grond waarvan de jaarrekeningen zijn afgewezen", reageert NZR-directeur Manodj Hindori.

SZF-directeur Rick Kromodihardjo betreurt het dat de informatie zo in de publiciteit is gebracht. Hij geeft een gedetailleerd overzicht van hoe zaken eruitzien en noemt de informatie vanuit het parlement niet accuraat. Hij zegt dat zijn instelling onterecht wordt genoemd. Van achterstallige jaarrekeningen is er volgens hem absoluut geen sprake. Ook AZP-directeur Claudia Marica-Redan reageert verontwaardigd. "Samen met de raad van commissarissen van het ziekenhuis en de Centrale Lands Accountantsdienst hebben wij met verbazing kennis genomen van de uitspraken."

Het AZP beschikt volgens Marica-Redan beschikt over goedgekeurde jaarverslagen, niet alleen in cijfers. Wij geven ook verantwoording over het medisch gebeuren. Ik ben erg teleurgesteld in de berichtgeving omdat wij ons, ondanks de weinige middelen, volledig inzetten om het nodige te doen."  Hindori die naast voorzitter van de NZR ook directeur van het SVZ is, zegt dat van dit ziekenhuis de jaarrekeningen tot en met 2016 gescreend zijn door de onafhankelijke accountant BDO. "We zijn nu bezig met het afronden van het jaarverslag van 2017." Voor zover hij weet geldt hetzelfde voor het AZP.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina