Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Massaontslag dreigt voor personeel Residence Inn

Werknemers Residence Inn hangt massaontslag boven het hoofd

29/08/2018 00:04 - Naomi Hoever

Residence Inn Paramaribo.

Residence Inn Paramaribo. Foto: residenceinn.sr  

PARAMARIBO - Het personeel van Residence Inn Paramaribo zal massaal worden afgevloeid. Dit zal gebeuren om het verlies dat moedermaatschappij, de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM ) lijdt, te compenseren. Twee weken terug heeft de leiding meegedeeld aan het personeel dat het hotel op 1 september de deuren zal sluiten. De medewerkers worden nog twee maanden uitbetaald. De tweemaandenregeling is op 20 augustus ingegaan.

De vestiging in Nickerie wordt nog gehandhaafd omdat deze winst maakt. In de wandelgangen wordt gezegd dat de directie faillissement zal aanvragen. Bondsvoorzitter, Robby Maaijen, zegt dat dit 'dreigement' wordt gebruikt om het personeel vrees in te boezemen. "If unu leki bond no e frede, yu nu musu fu frede owktu", sprak Maaijen zijn leden moed in. De werknemers hebben gevraagd of zij niet elders binnen de SLM aan de slag kunnen.

Maaijen heeft zijn leden geadviseerd om niet individueel documenten te tekenen, maar alles in overleg met de bond te doen. "Samen staan wij sterk. Laten wij een vuist maken. We gaan als voorbeeld dienen voor alle andere bedrijven binnen SLM", zei Maaijen maandagavond op een ledenvergadering. Ongeveer veertig man zal na 1 september letterlijk op straat belanden. Na deze datum komen ze namelijk voor gesloten deuren te staan.

De instructie van de bond is dat ze zich normaal op de werkvloer aanmelden. Maar de bond zal niet met lede ogen toekijken hoe het personeel brodeloos wordt gemaakt. Al een poos worden gasten noch klanten in het hotel ontvangen. Personen die reeds een reservering hadden, moeten hun geld terugkrijgen. Hoe de uitbetaling zal geschieden, moet nog bekeken worden.

De bond is samen met een team van C-47 bezig te onderhandelen met vertegenwoordigers van de directie. Die laatste is voorstander van een afkoopregeling die overigens van de tafel wordt geveegd door de bond, die voorstander is van een sociaal plan.

De medewerkers zijn ten einde raad en hebben de vakorganisatie gevraagd hen te informeren. Ze zitten met schulden die zij bij banken hebben. De directie zou in overleg treden met de financiële instellingen over mogelijkheden om deze schulden af te lossen. Maandag wordt het voltallige personeel van de luchtvaartmaatschappij bij C-47 verwacht voor een informatiesessie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina