Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Personeel weigert massaal werkverband te beëindigen

Personeel Residence Inn weigert massaal dienstverband te beëindigen

30/08/2018 16:18 - Naomi Hoever

Bondsvoorzitter Robby Maaijen (m) bij het personeel van Residence Inn.

Bondsvoorzitter Robby Maaijen (m) bij het personeel van Residence Inn. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Het personeel van Residence Inn Paramaribo heeft donderdag massaal geweigerd overeenkomsten te tekenen waarin is opgenomen dat het werkverband met wederzijds goedvinden wordt beeindigd. Ook zijn de werknemers bij die gelegenheid afkoopsommen op cheque voorgehouden waarvoor ze zouden moeten tekenen.

Er zijn bedragen gezien van SRD 17.000 oplopend naar SRD 46.000. Laastgenoemd bedrag zou iemand ontvangen die er drieëntwintig dienstjaren op heeft zitten. Het hotel is dochteronderneming van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). De moedermaatschappij heeft financiële problemen en wil om die reden dochterondernemingen van de hand doen.

Bondsvoorzitter, Robby Maaijen, is blij dat de werknemers conform de instructie van de bond hebben gehandeld. Hij wil uit strategische overwegingen niet aangeven wat de vervolgstappen van de bond zijn. Twee weken geleden kregen de werknemers te horen dat het bedrijf op 1 september zijndeuren zal sluiten.

Zij zullen dan nog voor twee maanden worden uitbetaald en zullen worden afgekocht. Maaijen is geen voorstander van een afkoopregeling maar gaat voor een sociaal plan. Het totale personeel van de SLM is voor maandag opgeroepen voor een informatiebijeenkomst in het gebouw van C-47.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina